Customer Services.

sakit hati mak nak.. melayankan koang yang kat customer services berjam jam..
alkisah..

xpenah pun terpk nak shopping kat station 18 jusco
so smlm en husben ngajak ke sana. kekonon nak berjalan je
sbb seblum ne pun.. cuma ke kinta city jer..
biasa kalo balik ipoh cengitulah..

sbb pk mmg nak shopping baju raya kat kl..
so smlm unplanning tershopping separuh kat ipoh..
so far memula ok. tp dlm hati dah pk xberapa ada mood sebenar ye nk shoping..
last last.. cashier tu ckp.if nak bayar kena ada member card.
memandangkan dah bertahun x ke jusco shopping..
so dee renew la jusco card.
biasa beli ape pun xkisah la diskaun ne..
sbb bukan selalu ke jusco pun.
dee more prefer ke pakson..
so far barang mana mana pun sama

nak dijadikan cerita..
gi la kat kaunter customer services tu..
sblm amek no..tgk nombor
1148
so nombor dee
1155
ok
bertenang je sbb pk xlama

dari 1148 ke 1155 dekat satu setengah jam hokey!!
rupa yer...
staff kat situ sorg jer
terkial kial
terkedek kedek

then dee borak dengan uncle kat sebelah dee
uncle tu ckp sepatut ye on weekend die provide more staff untuk jaga bahagia customer services..
dia la yg renew card..dia jugak la yg buat new application..die jugak la yang wrap hadiahh..
dia jugak la yang buat redem voucher..
so semua benda kat situ minah tu sorg je yang buat

memandangkan 'hati tengah panas'
mmg xsempat nak snap ape dah..
so bila tiba turn dee.. engko tahu aku smach ape..
"xkan semua benda awak buat sorg.. xde ke staff lain..patut ye weekend mcmni ramai kt kaunter customer services ne.."
then staff tu ckp
" die mmg sorg dr pagi td..'
so dee pun cakp..
' patutlah..gini ke korg ckp perkhidmatan korg laju bagai..berhemah bagai..berjam sy tunggu'

so die pun renew la member card dee seperti biasa
bila dah habis je dee pun blah
smpai je kat hujung pintu nak keluar
gamak ye manager die kot 
so dee pun jumpa..
'mmg mulut dah xleh tahan'
berpuloh kali gak manager tu say sorry..
so dee ckp dari kena maki hamun ngan customer cina baiklah awak pk cr staff utk bantu staff awak kat customer services.bkn duduk sini je..


balik je la shopping balik
tetgk husband ckp
die dalam toilet n tinggalkan trolly kat kaunter cashier sbb khalish b*&^%
so nak gi cuci dlu
meragam kemain sbb mama xde gamak ye
none stop teriak
so mood pun xbrp nak ade
husband pun dah kelaut
so decide balik je la
nanti sambung lak kat kl


p/s : Jusco Aeon mmg mcmni ke skrg.. 

Comments

Popular Posts