demi sesuap nasi

assalamualaikum uolss.

dikesempatan ne.. sempat la dee updated kejap blog. dlm 10 minit mcm tu. xthu nak story mcmane.n nak luahkan kat sape. hope.. cerite ne habis kat sini je la. risau la plak kot dijadikan isu.

mane mane tempat kerja sbnr ye sama je. dee xrisaukan ape. cuma dee masih dlm tempoh belajar. belajar dr kesalahan org kate..

dlu sblm dee kerje kt sini.. and before kerja dekat T**** P*****.. dee kerja dekat I****.. so ade leader dee.. name ye A*****. so. bile smpai time KPI.. xexpect yang die sgt berkira soal permarkahan. bkn nak mengungkit lak tau. but.. bila dee lalui semua.. bermacam mcm pengalaman kat tmpat kerja org. so dee rasa bkn senang nak cari kerja. semua pengalaman tu mengajar kita menghargai kerja.

kat I**** dlu. org balik 5.45 dee extand smpai 6.30 sbb jaga kaunter reception. so dpt extra duit. jd la.. sehari Rm10. sape nak bg kan. xpe la.xkisah.sbb time tu baru nak kahwin. so pk mmg nk cr duit lebih je. kerja dee cuma admin assistant je time tu.. renew lesen kereta company, mesin2 mcm bedonzle (sorry kalo salah spelling) , filling, buat surat.. .. jaga stationary, barg pantry, refill n bagai2.. mmg best sbnr ye enviroment kat sane. but. .. bile kite kerja dibawah seorg perempuan.. melayu lak tu.. jd agak susah. bkn dee nak memburukkan die.. cuma rase.. aku belajar dr kesilapan..

kalo kite xrase bende ne dlu.kite xkan jd bende ne skrg.. xkan berada kt tmpt ne skrg. ape pun dee bersyukur dgn ape yg ade. kerja dkt company pharmaceutical plak.. no confirmation.. no benefit..etc.. so mane hak sbg sorg pekerja.. lg xde ape ape .. nothing.. senang nk cerita

after left company tu. mmg terpk mcm nk tlg husband runner bisnes die.. but rezeki Allah bg dee kerje kat company skrg.. after cuti 2 week.. dee doa dlm hati moga ada rezeki nanti..sbb kami susah hati..pk nk beli rumah.. tu je point skrg..

dee ngan husband xnak bincang lg bende ne risau gado.cuma husband sgt keras hati.. die thu die xmampu..cuma harapkan dee je beli rumah. memandangkan die xmampu dr segi kewangan.. goverment even boleh pinjam loan pun dee xharap. sbb risau membebankan die..

jangka masa panjang banyak benda nak kena bincangkan .. soal kewangan.. soal rumahtangga.. (anak,etc).. masa depan kami.. dan dee cuma berdoa yg terbaik je.

semoga semua ape yg dirancang akan jd kenyataan..

Salamm

Comments

Popular Posts