hari ke 24 berpantang

Alhamdulillah.. dikesempatan ini dee masih lagi sempat berblog uols.. ihiks.. hasil drpada menidurkan si khalish .. so dikeluangan waktu ne bleh la dee updated blog yang bersawang sambil idea mencurah2 ranum nih..

arini masuk ari ke 24 dee dalam pantang.. segala lemak tepu.. air bendalir dan segala bagai keluar dari badan and dee rase tersangat ringan la badan... so dalam pantang ne usaha gigih menyapu segala bagai losyen.. makan ikut adat dalam pantang.. harap dpt balik bentuk bdn mcm dlu..

so.. pengalaman dee dengan khalish.. mmg sgt sgt menguji kesabaran.. bkn senang tau uols nak membesarkan anak kecik.. ckup la if diberi waktu selama 5 hari (waktu permulaan menerima khalish *dalam wad) dee rasa sgt sgt tertekan sbb khalish asyik menangis sbb lapar..

time tu dee nanye nurse kenape xde susu badan.. nurse ckp tu kolestron .. *susu awal utk antibodi baby sgt baik dan bgus utk baby* awk doalah semoga banyak susu badan..

ari demi ari doa..doa dan makan dengan semangat waja.. memikirkan khalish yang akan disusukan dee cuba sedaya upaya.. akhirnya.. ade jugak susu.. sampai bengkak susu la..

cara nak handle khalish memang sgt sgt menguji kesabaran.. dengan bantuan Abah dan Mak alhamdulillah dee dpt handle khalish.. org kate dalam pantang ne mmg akan xcukup tido bagai.. mmg betul tu uols.. so korbankan masa tido demi jaga anak waktu malam..

khalish pun kekadang je bgn waktu malam.. skrg ni die dah rotate waktu .. siang2 pun tido gak.. mlm pun tido gak.. nk kate menangis sgt tu.. time mandi.. ngan nak tukar pampers.. sbb khalish sgt pengeli org ye.. aiyaaa.. pening pengsan mamaaa...

ape pun.. ade anak ne seronok.. ketawa dee tgk khalish membesar..



p.s : dee xsabar tunggu parent balik dari Umrah..
nak bgth khalish dah 3.05kg.. ahhha..

Comments

Popular Posts