Checkup Monthly..

kelihatan aku mcm stress sgt arini..
entah kenape 
dan ape yang aku fikirkan..
nak kate aku gaduh ngan en suami jauh sekali..

sesampai je kat meja nurse td 
terus nurse ckp

nurse : sy tgk awk ne nampak penat dan xckup rehat.. hb awk pun rendah.awk bt ape kat rumah?
dee : xde buat ape pun nurse.mcm biase la masak, mengemas .. 
nurse : nampak muke awk ne stress.. tido brp jam sehari..
dee : 7 jam paling lama.. kekdg sy xtido lgsg..ptg pun xtido..
nurse : awk sy nasihatkan kurangkan berfikir benda xsepatut ye.
jgn stress.. bahaya utk kesihatan awk & bby..
awk dah nak 7 bulan.. skrg awk dah 27 minggu 3 hari..
next week awk dah 28 minggu
tempoh berjaga2 ne puan.. kalo stress sgt bby akan lahir pra-matang
dan awk sendiri ade sejarah pra-matang
sy nak elakkan benda ni berlaku..
dee : ye nurse.. 
nurse : sy bkn nak menakotkan awk..tp awk perlu berjaga2..
sy nasihatkan awk bykkan berehat kalau boleh pergi bercuti..
bykkan minum susu..
makan makanan seimbang
makan vitamin
cukupkan waktu tidur awk..
dee : ok nurse..

time nurse tu check perut..
kepale bby kat bwh..
dan die senyap je..
nurse ckp dia tido ni..
so dee pun relax la mcm biasa..
biasa ye 36 minggu kepala bby akan berada kat bwh..
tu petanda akan bersalin normal..
tp mungkin sekrg ni nurse ckp bby terlalu aktif

so next week 10/12/2012 dee dah kena kira ke'aktif'an baby..
dan 12/12/12 scan dgn dokter
so dee harap xda ape2 yang berlaku..

kekadang bkn stress memikirkan 
tp stress sbb xcukup rehat
memikirkan tu mmg no wonder la.. semua benda perlu fikir

kalau stress pun nk ckp ngan sapa..
so diam je..

urmm.. 

Comments

Popular Posts