Terkejut


disebabkan kehausan smalam..
lepas keluar dari CIMB bank
cik dee pun runner la ke kedai mamak berdekatan..
dengan harapan.. dapat seteguk milo ais utk hilangkan haus tekak ne..

so 
mcm biase la..
cik dee rase harga milo ais kat kedai mamak ne mungkin RM1.80 
mcm kat kedai melayu biasa2..

then cik dee pun order la..
bile dah dapat tu.. nak bayar
bg RM2
pastu mamak tu cakap..
RM2.50 cik
terkedu cik dee kejap
apsai mahal sangat milo ais nih..
xkan la sebab gula naik semua benda nak naik..
bukan baru ne ade budjet belanjawan 2013 ke..

seriusly la kekadang terfikir..
MENCEKIK betul la makan kat kedai mamak nih
makin lame dorg ne makin mahal.. 

makan kat kedai melayu lain lak
ade yang mahal tapi xsedap..
ade yang murah pun xsedap gak..
dah sedap mahal lak
so mane lagi berbaloi

kekadang cik dee rase better makan kat rumah dr makan luar
lagi jimat..
masak leh masak ikut selera anak tekan berbanding makan luar
kekadang terlebih masin la.. trlebih gula la..
ntah la..
peniaga pun mcm nak kaut untung lebih jek..

so ape pendpt korg..??


Comments

Faz Abas said…
Mmg ada peniaga yang selalu ambik kesempatan :(

Minta tolong untuk “Like” page “Faz&Fyda Collection” sebagai support biz yg baru saya mulakan ni dan dapatkan voucher RM30 bagi mereka yang introduce 10 orang kawan dan “Like” page “Faz&Fyda Collection”. Voucher terhad untuk 10 orang terawal sahaja.

Untuk claim voucher, anda perlu meletakkan nama anda dan juga nama kawan-kawan anda di ruangan “komen” post “tudung hanger”, dan boleh terus menggunakan voucher selepas mendapat pengesahan daripada pihak Admin.

http://www.facebook.com/pages/FazFyda-Collection-Abaya-Baju-Kurung-Tudung-etc/235994003193434

Popular Posts