Bake Class..


uhhu.. kemarin.. cik dee dan kakak ipar cik dee meluangkan mase utk
menghadiri kelas belajar buat kek..
uhuh.. tahu ngan sape uols..
tu la ngan blogger masakkan merangkap kakak ipar cik dee..
Kakzu Semanis Gula..

so dalam blog resepi masakan beliau.. byk juge resepi2 buat kek..
so uols semua boleh google.. n cr resepi utk masak..
so semalam cik dee buat kali pertama ye mencuba buat kek yang simple aje..
sebab confident level tu masih low2 lg uols..
bukan senang k nak masak kek
dengar2 cerite dari kakak ipar..
kalo xjd.. frust nonggeng jerk..
nak masak pun kene ade seni tau.. hahah

ni trial 1st cik dee..
Carrot Cake.




pict atas ne time ne .. semua adunan dah disebatikan..
then tunggu untuk dibakar..
aiseh...

yang best ye uols.. cik dee tgk kakak ipar cik dee buat kek indulgent..
time nak toping tu.. mmg sabar..
bile dah saluti dengan chocolate..
waaaaaa
ternganga nganga kauuuu..
hahahaha..
ye la kan 1st time buat & belajar
feel tu lain macam..

tp cik dee suke time toping..
decoration wei..
hahaha..
leh letak mcm2..

so semangat pun membuak2 lepas ni nak buat kek..
Insyaallah..
akan dipratikkan..
sbb kalo xth leh tanye sifu..
ade dua org sifu..

so kat bawah ne
carrot kek..
dah siap..











Comments

aDisH.sHidA said…
dah banyak jugak resepi kat dapur kakzu shda cuba...terutama kek karamel..alhmdlah menjadi..2-3 hari lepas kek marble..

Popular Posts