Mengidam ayo neh...

kenape dalam banyak2 ayo.. ayo ne jugak la dee mengidam..
aihh.. tapi ape kan daya.. dalam keadaan dee skrg ni.. xleh nak minum air bergas..
kene jage kandungan neh..
huhuh.. kalo ikutkan banyak benda nak makan.. tp
kena berjaga2.. sbb dee bersyukur sgt.. dalam tempoh skrg ni.. dee xde ape2 alah..
alah yang teruk la..
syukur..
setengah org.. pembawakkan tu mmg teruk..
dee dengar cerite2 dr kakak ipar..
kengkawan..
so dee kene jage betul2 la supaya badan maintain mcm ni

kekadang ade gak rase tekak ne pepahit
cuma dee xnak fikirkan yang dee akan muntah..
so dee tgk gambar makanan..
so bile dah tgk gambar makanan.. dah mengidam lak nak makan..

(: tu la nikmat ye.. rasa mengandung ne..
cuma.. kebelakangan ni.. tulang belakang n tulang pinggul dah mula sakit..
dan nurse pun xberape galakkan untuk berpuasa..
tp dee.. berpuasa.. jike xlarat dee berbuka..

p/s : nak makan makaroni cheese.. xdpt2 lg

Comments

Zie Madini said…
a'ah yunk. in early pregnancy cam yaya ni, yaya kena elakkan minuman bergas, caffien. air cola sgtt sgttt x leh minum coz coke gas dia terlampau kuat. takut effect baby.

mcm zie, bila kandungan zie dah cukup kuat (bulan ke-6 pregnant) baru zie berani minum air bergas. itu pun zie tak minum coke. hehehe

Popular Posts