blog walking

im here.. morning everyone.. salam jumaat untuk anda semua.. jgn lupa gi sembahyang jumaat ye.. Hoooreeyy! besok sabtu.. bleh tido lame2.. basuh baju.. rest.. makan2.. lepak2.. nak nengok wayang sen xde.. xpe la..

by the way.. pening kepale memikirkan sal kereta.. ade je yang nak rosak.. pas satu satu.. smlm.. tingkap lak wat hal.. langsung dh xleh bukak.. $$$ lg.. umm ntah berape la tu.. sabar la..

mane th kan ade rezeki nak beli kerete baru nanti kan kan.. doakan saye.. Insyaallah..

Doa hari Jumaat.. mari sama sama mengAminkan..


Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang


Ya Allah, sampaikan shalawat kepada Rasulullah dan keluarganya

Segala puji bagi Allah, Yang Awal sebelum penciptaan dan penghidupan,Yang Akhir setelah punah semua,Yang Maha Tahu,Yang Tak Melupakan orang yang mengingatNya,Yang Tidak Merugikan orang yang mensyukuriNya, Yang Tidak Mengecewakan orang yang memohon padaNya, Yang Tidak Memutuskan harap orang yang mengharapNya


Ya Allah Aku mintakan kesaksianMu dan cukuplah Engkau sebagai saksi

Aku mintakan kesaksian seluruh malaikat-Mu penghuni langit-Mu dan pemikul arasy-Muserta yang Kau bangkitkan sebagai nabi dan rasul-Mu dan yang Kau ciptakan dari berbagai makhluk-Mu

Aku bersaksi, sesungguhnya Engkau Allah, tiada Tuhan kecuali Engkau, Tunggal Tak Berserikat dan Tak Bertara

Firman-Mu tak berubah tak berganti dan sesungguhnya Muhammad saw hemba-Mu dan Rasul-Mu, ia penuhi apa yang Kau bebankan padanya untuk semua hamba, ia berjihad di jalan Allah dengan jihad yang sebenarnya, ia memberi kabar gembira tentang pahala yang sejati, ia mengancam dengan siksa yang sesungguhnya.


Ya Allah

Teguhkan aku pada agama-Mu selama Kau hidupkan aku

Janganlah gelincirkan hatiku setelah Engkau tunjuki aku

Karuniakan padaku rakhmat dari sisiMuSungguh, Engkaulah Maha Pemberi.S

ampaikan shalawat kepada Muhammad dan keluarga Muhammad

Jadikanlah aku dari pengikut dan golongannya

Kumpulkan aku pada kelompoknya

Bimbinglah aku untuk melaksanakan kewajiban Jum’at, yang Kau wajibkan atasku untuk aku taati dan Kau bagikan karunia pada hari pembalasan pada orang yang layak menerimanya.

Sungguh, Engkaulah Yang Maha Gagah dan Maha Bijaksana

Comments

Popular Posts