sayu

sayu menyelubung hati.. sedih.. dan tak mampu mengungkapkan sebarang kata2.. deela hanya mampu bersabar dan terus menunggu.. dugaan yang diberikan xsemua org mampu menghadapinya..

saat deela melakukan ape saje saat ini.. ade insan yang disayangi tidak mampu menguruskan semuanya.. dan deela redha.. deela cuba menangis.. tapi air mate ni deela tahan untuk sedetik lagi.. deela xmampu nak ckp ape yang terbuku.. melainkan berdoa supaya dia cepat sembuh.. dan pulih seperti sediakala.. dan adakalanya.. keperitan itu satu penyiksaan..

'Ya Allah.. aku insan yang lemah.. aku bermohon Ya Allah.. tabahkan hatiku mengharungi sedetik lagi dugaan darimu Ya Allah.. Ya Allah.. hanya engkau yang maha mengetahui setiap kejadian.. lindungi diriku dan seluruh kaum keluarga, muslimin dan muslimat dari malapetaka dan bala bencana..

' Ya Allah hanya doa ini yang ku kirimkan kepadamu saban hari.. pulihkan..dan sembuhkan dirinya sepenuhnya Ya Allah.. kerana dia sorg pelindung dan sorg yang penyayang Ya Allah..

' Ya Allah Ya Rohman.. Ampunkan segala dosa dosaku, dosa kedua ibubapaku, dosa adik beradikku, dosa yang dia lakukan.. dan kembalikan kegembiraan dan kebahagiaanku Ya Allah.. rehdai.. rahmati .. setiap pejalanan hidup kami ..'

Amin Ya Rabballaalaamin...

p/s : mungkin tak ada insan berhati mulia lebih dari ini

Comments

Popular Posts