kehendak..

serius terkejot waktu bukak wallet nak amek duit.. tgk wallet koyak.. sedar xsedar dah 2 tahun pakai wallet tu.. serius syg... rase xnak tukar or ganti baru.. tp ape kan daya.. bila nak letak duit jerk.. mesti tercicir.. memula sebab kan zip die dah tercabur so ignore je la.. now.. segale tempat letak kad lak dah terkoyak..

memula rase sedih gak.. sebab.. mmg niat nak tukar wallet baru.. nak shopping sikit.. nak beli satu bende keperluan.. dan keinginan tu memang ade.. tapi sejak En Tunang sakit ne.. segale keinginan untuk kemane2 tu terbatas.. sebalik ye banyak duduk rumah.. spend time.. ngan online.. fesbuk.. berblog.. jadi blog walking.. tu je.. saban hari..

dan ade kale ye ade mulut mulut jahat yang ckp ngan deela.. ' bleh yerk duduk rumah on weekend.. xmerayap kemane2.. sebab tunggu tunang sakit..' dan ade plak yg cakap ' if aku jd ko.. aku blah je.. yg sakit tunang ko.. bukan ko..' tu semua bisikan SETAN ok.. if aku ne xfikir future.. boleh la jd cam engkorang yg mulut jahat tu kan.. tp ai ne masih waras u all u all.. xkan kerana bende yang dihadapi bersama ne.. sama sama.. tetibe ai nak kene tinggalkan org yang ai sayang.. semata mata nak ber hu ha hu ha ngan u als.. xkisah pun xdpt berjalan.. dan xkisah pun xshoping.. walaupun bosan.. tp ade hikmah semua ne ok..

kekadang fikir.. byk kebaikan ye ok.. dan mak pun ckp.. utamakan soal perkahwinan dulu.. br utamakan bende lain.. sal wallet dah rabak..nak bershopping.. nak kesana kemari.. tgk wayang..main bowling.. bercuti.. dan bagai2.. bende tu semua boleh diketepikan dulu..

yang penting .. en tunang sihat.. dah kembali sembuh.. dan senang la kite org nak uruskan soal kahwin.. dan lepas kahwin time tu.. freedom.. nak buat ape saje..

so xpayah nak bg ai jeles.. if yu ari2 shopping.. cerite ngan ai bagai2.. beg coach la.. beli kat obersea la.. jalan2 ngan bf la.. pungpang pung pang.. ai x JELES ok..





p/s: kene pentingkan hal hal kahwin
dr bende2 remeh2 cam tu
dan kene ignore mulut2 jahat nih
hurmmm

Popular Posts