drive thru`~

Assalamualaikum sumer.. all alls and everybody... ~ aish.. ne xde kene mengena ngan drive thru mc'Donalds tao.. anyway perasan xsomething dlm blog ai.. actually.. deela tutup semua kotak kotak komen yang bernas bernas dari u alls.. sementara nak edit utk approval coment jd deela tutup dulu.jd skrg ne.. if nak coment paper..'SILA LA DRIVE THRU' ke FB.. senang nak bg feedback..

sebenar benar ye malas dah nak beblogger lagi.. tapi atas sebab tertentu deela kene berblogger.. dan kekadang rase cam malas dah nak bace.. tp minat kan.. nak menulis.. so lagi skali nak DITEKANKAN kalau rase nak bace..bace lah ok.. sebab semua yang ditulis dalam ne luahan hati si owner.. dan xde kaitan dengan sapa sapa.. ok.. so xpayah nak terasa.. what so eber ..

memasing ade hak utk berblogger.. cuma ai xsuke bile blog ai ne disalahertikan.. seperti sebelum ni.. pernah jadi.. bkn skali dua.. byk kali..

mcm sebelum ne pernah terjadi satu kes blog asal sblm ni abstrak cinta ke bulan bersama satelit cinta ke bintang telah digunakan oleh org lain.. id ' bulan' tu dijaja disesetengah blog lain.. kira ye ade org gunakan buat onar.. sampai kan org datang serang then detect id tersebut.. so ai la yg kena kan.. sangat sedih la time tu sebab org menaniayakan blog ai sampai ke blog org lain.. then akhir skali.. org yang buat tu sebenar ye xwujud pun.. FB dan BLOG tu dicreate oleh org lain.. yg sampai skrg masih lagi dikesan..

then kes yg kedua yer lak.. *seseorg* tu ingat yang ai ne suka mem*****kan tunang ai..or sape2 je yang ai syg dalam blog ai.. kisah kisah love story ai dijaja dalam blog ai.. aduhai.. dah name pun blog ne blog ai..opkos la ai tulis love story ai dalam ne..tp xde la sampai ai mem*****kan tunang ai dlm ne.. please la jangan la suke salah tafsir ape yang ditulis..

kekadang rase mcm artis lak.. sebab bile buat something tu jadi perhatian umum.. cam ner nak ckp eh.. ai ne hanya seorg penulis.. mmg minat menulis.. jadi menulis mengikut ape yang ai rase.. ape yang ai alami.. bukan nak mintak simpati sape2.. yu all cuma baca.. then tinggalkan komen komen berunsurkan nasihat tak ley ke.. bukan ai suruh yu kondem2 my blog.. itu ini begitu mcm ni.. tak perlu semua tu..

yu all kene ingat ye.. kite ne cuma manusia biasa je.. dilahirkan serba kekurangan.. dan xsemua org sempurna dan xde sape yang sempurna dalam dunia ni.. semua org akan lalui dugaan dan ujian.. ingat tu.. kite buat org.. Allah akan balas.. ape kite ckp kite buat semua ade pembalasan ye.. kene lah ingat..

kekadang rase sedih sangat2 sbb org suke salah faham.. tapi rase bersyukur sebab para2 blogger2 yang ade blog ne amat memahami.. sbb ape yang kite tulis berkisahkan diri kite.. kan.. dan bukan ye kite jadi cam org lain..

then lastly.. if rase nak masuk bace.. masuk la dengan hati yang ikhlas.. xpayah nak busuk hati then describe bende bukan2 sal ai.. rase nak kawan tu kawan la elok2.. xpayah nak blame2 ai.. perli2 bagai.. kutuk2 bagai.. kondem bagai2.. ai ne cuma manusia biasa jer.. ai buat ape yang ai suka.. dan ai tulis ape yang ai minat.. please hormati ai.. mcm yu all hormatkan diri yu all.. sebab ai xkacau hidup org.. dan xde masa nak campur urusan org.. ape yang jadi dekat ai itu satu ujian.. dan ai redha.. mungkin this is my time.. dan insyaallah ada sinar kebahagiaan satu hari nanti.. itu yg ai doakan..


p/s: Credit to Zie Madini.. TQSM for ur support..
dan blogger2 lain.. thanks atas nasihat engkorang..

Popular Posts