Selamat Satu Tahun Aniversery


Assalamualaikum semua..

Alhamdulilah.. Syukur ke Hadrat Ilahi.. Jodoh kite di panjangkan.. Happy Engagement Aniversery yang ke setahun.. semoga ikatan ini akan terus berpanjangan sampai ke akhir hayat..

Seperti yang dijanjikan dengan uols.. deela akan buat satu entri berkaitan dengan En Tunang, Dimana tanggal 14 febuari 2011 adalah tarikh yang amat bermakna dan bersejarah dalam hidup we ols sbg Tunang dan selama setahun ni jugak bermacam dugaan yang ditempuhi..



Perjumpaan pertama adalah sekitar bulan 4 tahun 2007 di Restoran Nasmir.. dan pada ketika tu masing2 sedang sibuk berkerja.. jumpe then sembang2.. dan sejak dari tu.. kami sering berjumpa walaupun masing masing sibuk... dan 3 August 2007 secara rasmi ye kami serius bercinta. (declaration) seminggu sebelum deela melanjutkan pelajaran ke HND kat Kuala Lumpur.. sedih menyelubungi hati tapi kepercayaan dan kejujuran adalah kunci kekuatan hubungan kami sampai ke tahap ini..

walaupun ade gak gaduh2.. bertekak.. tapi masing masing profesional dalam hubungan dan dengan cara itu kiteorg lebih mengenali hati masing masing.. sehinggalah En tunang datang melamar pada 27.6.2009 dan rombongan merisik pada 26.7.2009 akhirnye kami mengikat tali pertunangan pada 14.2.2010..

Syukur sangat2 sebab dikurniakan seorg insan yang amat memahami, bertanggungjawab, sangat penyayang dan kelakar..sanggup berkorban.. sentiasa ada ketika susah dan senang.. dan banyak membantu menyelesaikan masalah.

kadangkala terfikir kenapa jodoh dengan En Tunang.. tp Allah s.w.t tu mempunyai jawapan yang sendiri kan.. Ape yang paling penting dipertemukan dengan En Tunang yang sangat amanah menjaga deela..

sempena setahun ulangtahun ni deela nak ucapkan terime kasih kepada En Tunang Zukarnain Alias sebab banyak membantu ketika susah dan senang, banyak meluangkan masa bersama-sama dan sudi menjadi pendengar setia untuk masalah yang dihadapi.. dan terime kasih jugak sebab menyayangi dan memahami deela sepenuh ye.. dan menghargai diri deela seadanya.. Terime kasih.. hanya Allah je yang membalas semua yang dah syg lakukan untuk bb.. thank you so much syg..i love u in any situation dan miss u setiap saat dan selame bb bernafas.. i need u always beside me..





p/s: Terharu..











Comments

Zyash said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Nur Islam said…
This comment has been removed by the author.

Popular Posts