mood mood

assalamualaikum semua...

hurm .. hari ne xth la ape mood today.. ade rase sedih.. terkilan.. ralat hati.. dan yang paling penting.. hanya Allah yang maha mengetahui segalanya.. kekadang tertanye tanye diri sendiri ne.. 'ape salah aku kan..'

actually smlm.. ade somebody msj.. identiti tu biarlah dirahsia kan.. atas sebab.. mengelakan perang.. before this.. this person pernah sound en tunang directly on fb. dan skrg ne .. sound deela lak.. directly on sms.. dan.. ayat beliau sungguh mushkil. walau ape yang berlaku.. deela rase amat sedih. dan masin mulut deela kan.. pasti lepas ne ade org yang berdendam dengan deela.. dan dlm sms tersebut kate ye.. ' deela mengutuk die belakang2...'
bg bukti skit.. bleh x.. aku ne jahat mulut sangat ke sampai nak mengutuk org.. fikir skit la yer..

aku pun xth ape sebenarye tujuan ko buat camni.. anyway terime kasih je.. kalo ko rase nak dengr ckp kwn yg baik sangat ngan ko tu.. ko dengar la.. sbb bg aku.. kalau betul rase die tu kawan.. die xkn menyebabkan kite bergaduh..

hurm... nak ckp ape ckplah.. deela leh dengar.. nak tegur tegur la ape je.. deela leh terime.. tapi biarlah dengan cara yang baik.. yang boleh didengar dan diterima..

sebenar ye deela xsuke nak publishkan dalam blog hal2 cam ne..tp keadaan telah memaksa buat cam ne.. sbb xth nak cerite kat sape dah... malas dah sebenar ye nak merungut hal hal remeh cam ne.. dan sebenar ye kalo nak difikirkan balik actually xde kene mengena pun ngan deela...

dan yang lain.. yang rase agak2 xleh tgk kesenangan org lain.. jangan la buat cerite bukan2 ye sal deela ne.. tak baik.. kenal lu hati budi cam ner.. br nilai deela ne cam ner.. jangan senang suke hati buat andaian yang bukan2.. sebb deela xsuke masuk campur urusan org..ape tah lagi nak pecah belahkan hubungan org..or nak mengate org.. if nak nasihat dan pendapat boleh je.. tp bukan sampai nak memburukan org kat org lain.. sorry to say la..

kekadang sampaikan.. bergaduh dengan tunang sendiri bile membahaskan bende cam ne.. sbb tu malas nak cakap dan kami sentiasa mengamalkan sikap positif thinking.. dan malas nak ambik tahu soal org lain...
cukup la kami ade kawan2 yang rapat yang mengenali kami sebenar2 ye.. TQSM kat dorg... (xperlu disebutkan name.. sbb korg tu dah sememang ye 1st class dihati kami)

oleh itu deela nasihatkan hentikan rase iri hati.. sifat hasad dengki.. mengate deela belakang2 ne.. xpayah la.. kite ne bukan malaikat or nabi sentiasa maksum.. kite ne manusia biasa yang sering melakukan kesilapan.. sebelum nak ckp paper.. fikir dulu.. nak tuduh pun fikir dulu.. betul ke x.. dan dengar la pada dua dua belah pihak.. :)

akhir skali.. salam keampunan dari deela...




p/s: ingatkan masuk thn baru
semua bende bende ne dah xde lagi
deela pun dah bukak buku baru
rupe2 ye..still ade..
hurm.. betulla kate org.. tuhan
duga tanpa henti...

Comments

Anonymous said…
biase la deela..org cantik cam u ni ramai la yang dengki.. sape tak dengki kan.. if dapat bf handsome pun org dengki jugak..that y la org nak pecah belahkan deela ngan tunang. itu je point ye..
kadang2 org xleh nak tackle tunang org..buat deela huru hara dulu..xpe la deela.. sabar la.. Allah akan bantu org yang bersabar cam deela..

Popular Posts