ai syg u la beby


hurm.. rase ye baru semalam besi ne dikeluarkan.. dan baru jugak baik berjalan.. berlari bagai.. g memancing.. kesana sini.. dan 17.01.2011... officially patah balik.. im so sad actually.. sorry eh kengkawan mungkin dalam seminggu dua ne.. entry2 disajikan dengan kisah sedih.. bkn xterime kenyataan ok.. tp.. Allah sedang menduga betapa teguh ye kesabaran kami berdua mengharungi dugaan ini.. satu persatu... actually.. raye cina ne.. cukup setahun tali pertunangan kami.. (14022010) dan dah descide nak balik Ipoh untuk tetapkan tarikh perkahwinan.. dan atas sebab2 tertentu.. kami terpaksa tundakan lagi majlis kami..

Dugaan yerk.. Syukur sbb Allah menduga kami sekarang dengan mcm ne.. dan deela pun susah hati nak kahwin sebab.. kerje till in this month je.. sbb contract dah xsambung.. then nak cari keje lain ( memerlukan masa) untuk cari kerje tetap dan stabil.. semua tu dugaan.. dulu if xkeje xpe ade en tunang yang suport skit makan minum now.. kene cari jugak at least ade something untuk menampung.. dan diharapkan lepas ne kalo dapat keje lain.. nak saving..xkira dengan apa jua skali pun.. tetap nak saving..


anyway beby.. sunyi tao.. syg xde. jauh.. :( ntah le cam ner.. bby redha kite cam ni syg. mungkin ade hikmah ye jugak.. dan thanks to.. abah mak.. abg.. kakak.. adik.. fara..kak ija.. abg ayie..fizie.. hanim.. and sesape juga yang banyak membantu kami ketika kami berada di dalam saat- saat getir ni.. dan atas nasihat korg jugak terime kasih.. deela amat terharu.. dan deela tak rase deela akan sekuat ini.. thanks..

Syukur kepade Allah sbb jadikan deela sorg yang sabar dalam waktu dan dugaan mcm ni..dan ramai yang cakap.. ' gile tabah ye hati ko.. hati kering ye.. kalo aku berade kat tempat ko.. mahu menangis aku.. lepas satu satu.. ' ade yang ckp cam tu.. dan ade jugak yang cam ni ..' mungkin kamu dilahirkan untuk diduga cam ni.. sbb kamu kuat..' ummm.. kuat pun xkuat mane la.. sebab kekadang terjurai gak air mata.. normal la kan sbg sorg perempuan.. umm.. tp nak buat macam mane pun tak tahu la.. deela cuma berdoa.. tawakal.. dan akhir sekali redha.. itu je.. sbb dari dulu sampai skrg Allah xpernah berhenti menduga.. dan mungkin ade sebab kenape ujian mcm ne diturunkan.. one by one.. at the same time.. ummm.. sape yang boleh terime..

kekadang masalah mcm ne buatkan kite bertambah matang.. dan masalah mcm ne jua la yang boleh buatkan kite tabah menghadapi segala dugaan dan belajar dari pengalaman.. mak ckp.. ' tabah menghadapi dugaan sbb Allah sayangkan kamu.. belajar hidup menghadapi semua ne dengan tabah.. mak tahu kamu kuat.. banyakan solat.. berdoa.. bace yassin..' dan itula pesan sorg ibu kepada anak.. setiap kali call mak xpernah menghampakan.. mcm tu jugak dengan abah.. ' jaga hubungan.. dan hidup saling melengkapi.. bg zul semangat.. dan kamu jangan sedih depan dia.. nanti die akan sedih kalo kamu sedih..'

thanks... to this word.. hard to say sebenarnye .. tp deela tetap bersyukur sebab ade yang memahami.. :)




p/s: mungkin ade sinar kebahagiaan kite bersame
bb tetap doakan sayang cepat sembuh..
:)

Comments

misz punat said…
seriesly saye sedey!
akak kuatkan semngat k..
insyaallah akn ade yg lebih baik menanti kamoo..
olways pray 4 u my dear sista..=)
Deela Auliya said…
peanut pun kene strong juge.. :) mungkin hari ne ari akk peanut.. dan ade sebab jadi mcm ne..
mungkin skrg.. dan xkan ulang dimasa depan.. sbb Allah nak duga bukan bende tu sentiasa sama
Redbloodsnow said…
yg, be storg ea. try utk tepis setiap dugaan yg mendatang dlm hbgn uols. mcm zie n dillah baruuuu je baikkan after perang telok last week...hehehe.

adat ler tuh kita dh nk kawen. mmg selalu aje gaduh....sobsobosb
Deela Auliya said…
tu la zie.. tp bukan perang teluk dah ne.. kite org ngah sedap2 dayung sampan.. ade org langgar sampan yaya..hurmm
Nem0 o0h Nem0 said…
kuatkan semangt okey.
babe,ko nak keje ke? tempt aku ade keje kosong tp ko duk mane ye?
mutz_meteoda said…
saba yea bulan... sy sentiase ade.. =)

Popular Posts