itu bukan rezekiku.. :(

Assalamualaikum w.b.t

hurm.. Jumaat sudah.. cepat je mase berlalu dah jumaat.. sedar xsedar dah 5 bulan aku bergelar penjawat awam.. so lucky kan.. dah rase bonus untuk raye.. dan dah dapat pun bonus akhir tahun.. Syukur Alhamdulilah.. inilah yang dikatakan rezeki Allah s.w.t.. dulu merungut kan keje xde.. runsing ngan perangai customer yang blablabla*
skrg ne kerje always same je.. ape pun gaji tetap gak masuk.. even ape pun aku syukur sangat cukup makan pakai sumer.. nak saving pun senang je.. dan nak rancang macam2 pun senang..

mcm yang aku auto publishkan semalam skrg ne dah start dah nak beli barang hantaran kan.. so.. skrg ne ngah slow down to listkan ape yang patut di beli saat2 cam ne.. Y.E.S dan nak dekat2 wedding nanti.. tp nak kate dekat sgt tu xla.. sbb nak kene kumpul budjet sumer.. insyaallah.. aku harap semua ne berjalan dengan lancar..

syukur sebab ade Year End Sales.. jd boleh la beli macam2.. ingat nk shoping time krismas nanti.. sbb dorg ckp lagi murah time cam ne.. hurm.. tu la kan.. doa doala yang terbaik ok

ok patah balik ke cerite asal.. senor ye.. aku rase cam ralat hati sbb.. xdpt nak join 2 event photoshoot minggu ne.. satu kat Taman Botani Putrajaya then satu lagi kat Taman tasik Titiwangsa wit Sarah hata.. aku bukan fikir soal bayaran tp aku fikir.. soal model2 yang ade kat sane.. mmg berpengalaman.. nak share pengalaman dengan dorg.. dan mungkin akan tambah seronok sbb dapat photoshoot skali ngan dorg.. tu la.. my idiol: kak Nani.. Hilany Hidzir.. kak Zaza .. Zaza Omar.. rase ye kak zaza xde kot.. umm.. tp tu la.. dorg yang kat sane bukan calang calang org..

photog dah ade.. MUA je xde.. tanye mane2 MUA.. ade yang charge around RM350.. hurm.. mane nak cari duit nak bayar MUA.. sorry la ye.. bkn xnak tolong tp kene fikir gak kami ne wat pertandingan.. mungkin when kami shoot nama nama MUA disisi kami2 ne akan naik.. dan MUA disisi kami ne pun leh cari makan lebih2 atas FB kami.. insyaallah.. ade rezeki lebih kami panggil MUA yang dah serasi ngan kami.. hurm...

mungkin itu bukan rezeki aku kali ne sbb xde MUA.. sedih kan.. aku suke bidang ne.. memang aku nak sejak dulu.. xdpt g international pun xpe.. janji masuk majalah ke..kekeke jadi model butik ke.. pun its ok.. janji cari rezeki halal..







p/s: bukan senang nak senang..
bukan senang nak naik
bukan senang nak kecapi segalanya
tapi sangat senang untuk jatuh
dan sangat senang untuk dijatuhkan..
:)

Comments

Popular Posts