saving..


amek ko nyah.. haaa kali ne mak kene saving gile2 sbb mak rase makin sempit dah rezeki mak ne.. boros semacam.. kate nak bukak bisness tapi cam mane gaye kalo cam ne..xde saving lgsg.. tp alhamdulilah syukur sbb duit tu semua boleh rooling balik..
itu yang mak suko..syg sgt2 kat ko nyah.. hahahaaa

skrg ne dah bermula attitut aku makan nasik..telur dengan kicap.. saving.. saving.. huh.. entah la ape yang aku fikirkan ne.. sbb susah hati duit xde nak kahwin ne cam mane.. nk beli barang hantara pun xde duit lagi
then aku terase cam nak beli barang hantaran pakai duit bonus je.. boleh xcam tu.. susah hati la satu haprak pun xbeli lagi..konfom mak abah membebel.. lagi pun insyallah bulan depan.. nk balik Ipoh..so barang2 cam tu nak beli kat Ipoh je la.. anggaran dalam RM500 tu dah boleh beli kasut/handbeg dan alat solek.. (maybe ade sales kan) boleh tambah skit beli paper.. :) ngah pk.. tgk la bile free nanti nak listkan barang2 ape yang patut nak dibeli

ade tak sape2 nak bg suggestion.. credit to ZIE MADINI tolong yaya ye zie.. nak gak tahu zie ye preparation.. cos yaya in konfius skrg ne.. nk kene slow slow wat.. dan yaya harap ade bantuan dari sesiape jugak follower blog or FB nk bg cadangan...

segala nasihat dan cadangan kalian semua amatlah yaya hargai..

Comments

Redbloodsnow said…
SORRY YUNK, LAMBAT RESPON. RUPENYER NAME KU DISEBUT² DI SINI..HAHA :p

ERM...CAM ZIE KAN YAYA, ZIE PART HANTARAN TIME KAWEN ZIE X BUAT TAW. CUT COST...HAHA. SBB TIME TUNANG DH BYK GILER WEOLS BUAT HANTARAN.

SO TIME KAWEN, WEOLS W/OUT HANTARAN. JUST SAVING DUIT WAT HONEYMOON, INSYA'ALLAH.

THEN YAYA TRY WAT DIY WEDDING CARD SENDIRI GAK YUNK. CAM ZIE. WE'RE SHARE THE SAME WEDDING DATE KAN...SO BETTER START MAKING UR DIY NOW.

BTW, COST BUAT WEDDING CARD SENDIRI N PRINTING SENDIRI MORE THEN HALF PRICE DARI WEDDING CARD KTE TEMPAH TAW. LEH SAY IF TEMPAH KTE KENE CHARGE 1K...IF WAT SENDIRI, ALLCOST TOGETHER MAYBE DLM RM500 CAM JE TAW. OR LESS THAN THAT :)

Popular Posts