Followers

Tuesday, January 26, 2016

Si khalish Akeel

assalamualaikum uols..
lame dah rase ye xupdate blog sejak kebelakangan ne
busy ngan kerja
busy ngan baking
busy ngan family..

so far
khalish pun dah nak 3 tahun 9.2 ne..
dah besar anak mama
so mama pun tengah survey2 cari tadika utk die.. tahun dpn
nak hantar awal skit
bg die belajar
bg die learn skit sbb skrg ne bila hantar gi rumah mama asyik menangis jer
aduhai anak
mama pun susah hati dah pk..

so ingat nak hantar gi smart reader

Friday, November 27, 2015

persiapan

Assalamualaikum uols

alhamdulillah.. almost nak masuk 4 bulan dah..
so far.. xde paper preparation lg utk second baby
hopefully semuanya dipermudahkan
dee ingat 7 bln sok bru pk nak beli ape

sbb skrg ne jantina pun xtahu lagi
paper pun
tgh bersabar menanti org baru..

memula pk gak
tp most important bt dee nak beli breast pump
ehhe

nanti dee sambung

Monday, November 16, 2015

bersawang

assalamualaikum uols.. sebenar ye kan.. dah lama xupdated blog kan
banyak benda bersawang dalam hati nak story
nak diluahkan
xtahu dengan siapa..
mmm pada yang paham.. dia akan pahamlah
kenapa dan sebab apa


actually
lately ne.. mcm sedih n stress skit.
boss.. sesangat fussy
dunno why

tak tahu la dia nakkan perhatian ke mcmane
tapi seriusly
xboleh tahan kalau ada boss mcmni
kalo perempuan kite fahamlah

ne lelaki
Ya Allah
dengan keadaan tengah mengandung ne..
mmg dee byk gila sabar
berdoa sesgt supaya anak xde kenan muka ke perangai dia

xtahu mcmana nak adapt dah
mmmm

Tuesday, September 22, 2015

tak berapa ada mood

assalamualaikum uolss..
skrg ne dee xberapa ada mood nak updated blog.
ikutkan banyak benda nak story morry

mmmm.. ntah bile boleh updated blog
tapi memikirkan skrg ne je ade masa nak updated blog..
so iolss updated la

so alhamdulillah..
dah ade logo baru..
so bisnes pun dah start mcm biasa n
alhamdulillah sejak pindah rumah baru rezeki makin bertambah
so kena kerja gigih lagi..cr duit banyak2

Friday, September 4, 2015

Working..

Assalamualaikum..

salam jumaat alls..
lame dah rase ye xupdated blog sejak berpindah dirumah baru neh kan.
ummm so far segalanya ok
im happy bahagia.. #syukurselalu dengan rezeki yang Allah bg
so dee mmg berdoa semoga diberikan kelapangan rezeki untuk beli rumah

mmg itu yang dee dan suami harapkan
so dipermudahkan segala urusan
dari segala segi dan sudut



Tuesday, August 25, 2015

New Label

Assalamualaikum uolss

sorry sibuk sangat lately ne,
byk bende tak update kan..
so far.. menyettlekan rumah

skrg ne tinggal sikit sikit je lagi
harap semua okey je la nanti sbb penat pun xhabis

so perancangan baru.. dee dah siapkn satu label baru #thekhadut
and no more #dkhalishcookies

inshaAllah semoga dengan label baru semuanya ook..
berjalan lancar and maju berkembang.. inshaAllah

Thursday, August 13, 2015

Pindah : Part 2

since selesai episod pindah..
now episod mengemas
Ya Allah Ya Tuhanku
Hanya yg maha Esa je tahu betapa penat ye menghadapi liku liku mengemas
lucky husband pun tlg mengemas

berHUHUHU la kami tgk rumah n betapa banyak ye barang
nanti dee sambung update ye

Tuesday, August 4, 2015

selesai sudah episod pindah rumah

Assalamualaikum chuolss..

nampak x deley lame dah blog i ne..
sorry agak kebusyian sejak kebelakangan ne..
memandangkan dee dan husband bru je pindah rumah
so keadaan masih tunggang langgang
so decide nak settlekan rumah by this weekend termasuklah nak cari kabinet dapur

alhamdulillah segalanya selesai
terima kasih buat semua yang membantu pindah rumah
segala jasa baik hanya Allah je yg balas

Monday, July 27, 2015

Cuci rumah

bermula la episod kami laki bini duk cuci rumah
buat masa ne..rumah mmg dee xboleh nak publish awal awal
atas faktor faktor keselamatan
dan mungkin kalo dee update pun dah bahagia dalaman..
dah siap susun kemas beratur bagai

so smlm time cuci
dalam hati ne berdoa..supaya Allah berikan rezeki untuk beli rumah sebesar ini untuk kami suami dan anak anak berteduh

xpelah.. bg dee untuk permulaan kami suami isteri
bersyukur sebesar ini yang mampu
Alhamdulillah syukur sesangat
xtahu la rezeki ape yg bakal ada plak lepas ne

so bila semua dah ok nanti
dee akan start baking balik
buat masa ne..
slowly slowly kemas..
susun mana yg patut
inshaAllah segalanya berjalan dengan lancar

#doayangbaikbaikje

Tuesday, July 14, 2015

work.. and no more stress

best tak tajuk tu arini uols..
assalamualaikum guys..
salam selasa..
salam ramadhan yang ke 27
selamat hari raya

mood mood nak raya bagai ne..
semalam gigih menyiapkan pandan layer
so mlm ne dee gigih nak lipat kain n nak baking kek mak
nak kemas beg
xtahu la pukul brp tido

so harap semuanya dapat disiapkan dalam masa before 12
senang nanti dee nak packing packing
masuk dalam kereta bagai

so far perancangan balik kampung bermula bsk
tghari
terus cabut balik tg.. rumah mil dlu..
nk tgk ape yg xcukup lagi kat rumah sana
memandangkan tahun ne belah dee dlu
so bg dee xkisah la mana mana dlu pun asalkan dapat beraya

ok
berbalik pada tajuk
dah sebulan setgh dee kt tmpat baru
semuanya..
Alhamdulillah
dee xde stress mcm previous company dlu
boss?
manager boss?
director?
semuanya best..
alhamdulillah.. syukur..

dan cara dee buat kerja pun so far alhamdulillah
kami dengan pihak management banyak discuss
so mcm dee ckp
kekdg Allah duga kite dengan sesuatu benda yang kite xmampu nak hadapi walaupun gaji dah sedap
tapi dari segi kerja.. kite xmampu nak hadapi stress

walaupun gaji dee dkt sini masih rendah lagi
tp dee syukur
inshaAllah ada rezeki.. mesti naik gaji
mane nak tahukan rezeki

Monday, July 13, 2015

#mood raya

mood raya dah datang..
Assalamualaikum... morning...

umm smlm niat di hati memang nak cr baju raya khalish
memandangkan anak mama sorg tu behave sangat smlm.. xde mengamuk2
rupe ye dorg ne baru la dee pham..
kena cakap dlu.. kena bgtahu dlu.. bru nak jaga perangai tingkah laku bagai

mmg mmg syg akeel la..
sbb dengar ckp mama ngan daddy

so
seperti biasa
dee pun xtahu la malam ne tido pukul brp
nak siapkan kek

nak kemas beg
nak kemas benda benda lain lagi
so.. mlm krg nak start gosok semua baju..
nak lipat kain
nak kemas rumah sikit

Friday, July 10, 2015

menGILA dengan groupon




NAFSU kan.. nama pun perempuan.. name lak mak mak gitu..
skrg ne dee mengila dengan membeli barang dari Groupon..
services sangat tiptop dan harga sangat berpatutan..
mane tak ye.. kali ne dee rembat sesuatu yang paling dee suka makan..

senang nanti uols dee nak buat..
soooo.. tunggu next entry ape yang dee beli ye..







tungguuu 

1st time bertakoyaki.. #homemade

memandangkan dee sangat mengemari takoyaki..
so semalam....
setelah sampai jer pan takoyaki dari groupon tu.. ape lagi ko..
lepas jer berbuka dee terus buat..

so bahan bahan die sangat simple jerk
1 cwn tepung
2 biji telur
1 tbsp ayam stock
sedikit kicap cair ( tp dee pakai kicap kipas udang jerk)
2 tbsp tepung jagung

so adun semua bahan masukkan dalam peti ais selama setengah jam





so memula dee pk xjd..
tp dee ckp try dlu la sbb bahan bahan die semua betul n dee ikot google jerk

memandangkan khalish xboleh nk mkn seafood
so dee gantikan dengan hotdog..
boleh je kalo nak letak daging ke
ayam ke
ikut la citarasa korg
tp pada dee kalo letak sotong or ketam mesti sedap..
tp dee mcm rasa nak letak daging la
mesti lagi sedap

so bahan hiasan die.. dee xde lagi..
so kena gi cold storage la mencari
skrg ne..sejak gst semua benda teringin nk mkn semua buat sendiri
ye la kan walaupun rasa xhampir sama.. aslong as dpt la makan berbiji biji
bayangkan kalo 3 biji only RM4.90
so smlm dpt 24 biji satu bancuhan.. x ke untunggg


okkkkk sambung next entryyyy